محمدرضا فرزین، رئیسکل بانک مرکزی، در سیودومین همایش سیاستهای پولی و ارزی از برنامه جدید این نهاد برای اصلاح توزیع اعتبارات منطقهای خبر داد.
به گزارش بنکر (Banker)، به گفته وی، تمرکز بیش از حد تسهیلات در بنگاههای بزرگ و عدم رعایت عدالت جغرافیایی در پرداخت وامها از جمله چالشهایی است که بانک مرکزی درصدد اصلاح آنهاست.
هدفگذاری بانک مرکزی برای بازتوزیع عادلانه تسهیلات
فرزین تأکید کرد: یکی از اقدامات کلیدی، بررسی نسبت تسهیلات به سپرده در هر استان و مدیریت آن است. اقدام دوم، افزایش اختیارات مدیران استانی بانکها در اعطای تسهیلات کلان خواهد بود.
وی افزود: کمبود اختیارات شعب استانی باعث شده تا بسیاری از بنگاههای اقتصادی، برای دریافت وام به تهران مراجعه کنند. این موضوع منجر به تمرکز منابع مالی در پایتخت شده است.
افزایش اختیارات استانی؛ گام عملی در توسعه منطقهای
در ادامه این بحث، محمد شیریجیان، معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی، اعلام کرد: دولت چهاردهم به دنبال تفویض حداکثری اختیارات به استانهاست.
او تصریح کرد: برای توسعه سرمایهگذاری در استانها، مدیران استانی باید قادر باشند فرصتهای سرمایهگذاری را شناسایی کرده و ابزارهای تأمین مالی متناسب با شرایط منطقهای را طراحی کنند.
سهم عمده تأمین مالی بر دوش بانکهاست
شیریجیان با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تأمین مالی کشور توسط بانکها انجام میشود، گفت: اگر مدیران استانی بانکها اختیار کافی برای حمایت از پروژههای زیرساختی و اقتصادی داشته باشند، روند تصویب وامها تسریع میشود و طرحها زودتر به مرحله تولید و بازدهی خواهند رسید.
راهبرد بانک مرکزی برای تقویت زنجیره ارزش منطقهای
وی در پایان تأکید کرد که هدف بانک مرکزی، واگذاری اختیارات گسترده اما مدیریتشده به شعب استانی بانکهاست.
به گفته او، این اقدام منجر به تقویت زنجیرههای ارزش، کاهش هزینه طرحها و در نهایت، افزایش ارزش افزوده اقتصادی در استانها خواهد شد.